Kosaram
0 db
0 HUF
0 EUR

Gerebecz Nándor vagyok, iparművész, dj. A bakelit-gyűjtés közben felgyülemlő sok karcos, már nem használható lemez és a street art-tal, azon belül is a stencil-technikával való találkozás fúziójaként jött létre az első bakelit óra valahol egy zuglói albérletben, 2004. környékén. Az akkori képek elég egyszerű, egyrétegű festmények voltak, jórészt a saját szórakoztatásomra gyártottam őket. Herbie Hancock, Stevie Wonder, James Brown voltak az elsők, és pár ’70-es évek beli Nők Lapjából ollózott reklámgrafika is sniccer alá került (fordászat, lakberendezés, hanglemezgyár, patyolat, stb.)

Ezzel a készlettel mentem ki először a Szigetre Albival és Klárival, azaz a Lollipop Factoryval, közösen béreltünk sátrat. Fárasztó, de sikeres hét volt, sok ottalvással, zajjal, porral, pálinkával.

Ekkoriban kezdtem el az újonnan induló Wamp Design Vásáron is kiállítani. Az egész folyamatban azóta is ezek az alkalmak, amiket leginkább élvezek. Beszélgetni az érdeklődőkkel, együtt kitalálni új dolgokat, és látni azt, hogy mennyire tetszik az embereknek, amit készítek. Közben folyamatosan jöttek az új ötletek, és akkor még munka mellett, de folyamatosan stencileket vágtam. És gyűltek a különféle anyagok is, melyek stencilként használhatók: csipkék, fémrácsok, stb.(fotó a csipkékről.) Ez a folyamat azóta sem változott, mára már több, mint 80 féle órát készítettem, és készítek, havonta jön mindig egy-két új dolog. Sokszor adnak ötletet a megrendelők, (legújabb ilyen a darts-tábla), de ha épp tehetem, saját kedvenc témáimat is kivágom. (pl. villamos, trolibusz, Misa maci, stb.)

Kitartóan járok a Szigetre is, ahol mindig feltölt a sok hátbaveregetés, és évről évre egyre több fotót kapok arról, hogy néz ki a lakásban az általam tervezett falióra. Ennyi év alatt a képek minősége is sokat javult, nem ritka a 4-5 rétegből összeillesztett-összefújt stencil-festmény, ezek a kedvenceim.

Szerencsére egyre több egyedi megrendelés érkezik, főleg Karácsonykor, és nyáron, esküvői szezonban. Ez az irány, amerre szeretnék haladni, hiszen minden egyes kép, családi fotó, gyermek, kutya, autó, stb egy-egy új kihívás. Izgalmas megtervezni, és az utolsó fújás után ránézni…Link saját fotó mappa Nagyon vonz az is, hogy a megrendelővel közösen találjuk ki az adott képet, és így tényleg valami egyedi születik.

Bakelit órák készítése mellett elkezdtem más felületekre is spréhelgetni, hisz rengeteg kidobásra ítélt tárgy várja még, hogy a szemét helyett valakinek a falára kerüljön, örömet szerezzen, díszítsen, pici street-artot csempésszen a lakásba. A lomtalanításokat járva akad így horogra sok régi faládika, ablaküveg, régi vitrinajtók, bontott csempe, stb. Ezekre festek mostanában, célom az, hogy egyéni megrendelésre fújjak rájuk komolyabb, akár 7-8 rétegű festményeket, kifejezetten az adott lakásba, helyiségbe tervezve, ismét csak a megrendelővel közösen.

Bármilyen fotó alapján tudok stencileket vágni, a lényeg a jó felbontás, és a közeli ábrázolás. Ha saját fotó nincs, csak elképzelés, az sem gond, több ezer saját fotómból is lehet választani.. Ami szerintem a legjobb, és a stencil-technika pont ezt teszi lehetővé, hogy pop-art stílusban, többször egymás mellett, más színben festhető fel ugyanaz a kép.

Összes termékem tehát azért készül, hogy falra akasszák valahol, ahol színesebbé, szebbé, egyedibbé, otthonosabbá teszi környezetét, vidámabbá tulajdonosát. Mottóm az újrahasznosítás, és a különféle technikák keverése. Szeretem a street-artot házon belül tartani.

x
Ez a honlap sütiket (cookies) használ, hogy javítsa a felhasználói élményt. Az oldal használatával elfogadja ezt és az ÁSZF-et. Bezár